TENDÈNCIES DE DECORACIÓ PER A 3 ESTILS D’HABITATGES

by | oct. 25, 2023

Quan dissenyem una llar, tan un habitatge unifamiliar con un edifici d’apartaments per exemple, sempre ho fem respectant l’estil del propietari o del constructor. En tots els casos, intentem donar lloc als somnis de les persones que habitaran en aquesta nova llar.

Un cop s’ha entregat cada projecte, llest per a entrar a viure, és el moment de “vestir” aquesta nou estatge.

Avui destaquem 3 estils d’habitatges i descobrim de la mà de  Bossvi quines són les tendències  de decoració per a aquesta estació de tardor i Nadal.

Como diu Mariah Carey: It’s tiiiime!!!! 😉

  • Estil clàssic:

Arquimes: Laia, quines tendències són les més adequades per a decorar un habitatge d’estil tradicional?

Bossvi: Per a aquesta temporada de tardor-Nadal proposem allargar l’estació tardorenca començant amb taronges i colors terra amb fulles de tardor d’aurons i carabasses irregulars per a seguir amb la tendència Halloween, sense oblidar la verdura de temporada. Sempre és una jugada amb èxit la d’acompanyar la flor al costat d’aliments de cada estació i encaixar-los amb tendències per a què les decoracions estacionals tinguin un sentit.

Així que per a aquest habitatge d’estil clàssic recomanem usar branques o rams de roure, auró, i eucaliptus de tons mostassa juntament amb un grup de carabasses. En aquest últim cas, et suggerim utilitzar, al costat de les tradicionals que trobaràs en qualsevol fruiteria, les petites “deformades” amb aparença i tons molt apropiats per a poder complementar la decoració bàsica que t’aconsellem.

Podem allargar aquesta tendència fins a mitjans de novembre, i començar a retirar les carabasses i substituir-les per vermells, tipus baies “illex”, pomes o magranes, i els rams que s’hagin pogut assecar i pintar-los en daurat.

Així tindrem una decoració tradicional per a les dues estacions aprofitant una de l’altra.

  • Estil modern:

Arquimes: En el cas de trobar-nos amb una llar amb tocs moderns, què ens suggeriries? quins elements en tendència poden marcar diferència?

Bossvi:
Quant a habitatges més moderns podem introduir altres elements per a fugir de les tradicionals carabasses i baies.

Enguany, venen en tendència els colors terracota i magenta, molt adaptables per a la tardor combinada amb mostasses i per Nadal combinada amb daurats.

Així que començarem la tardor amb tons caldera de fulles d’eucaliptus i fulles de roure amb glans. Podem aprofitar els gerros més grans que tinguem per a poder posar molta quantitat de material ja que enguany la tendència és el gigantisme. Grans grandàries exagerades per a posar enmig d’una taula com a protagonistes.

 

  • Estil dramàtic:

Arquimes: Tenim alguns clients amb un estil extrem, els encanta ser extravagants, originals, únics. Què podem recomanar-los? com poden decorar les seves llars sense perdre el seu estil tan personal?

Bossvi: Per a habitatges que busquin estils transgressors i atrevits proposem la nova tendència en tons liles i morats combinats amb daurats brillants i mats. Per a això enguany arriben poinsettias liles de vellut per a contrastar una flor molt tradicional transformada en colors i textures novedoses que permetin donar-li a la llar un aire sofisticat però amb la màgia del Nadal.

Enguany substituirem les purpurines per lluentors d’última tecnologia com les flors holograma. Brillants “duotono” que segons la llum que els dona són d’un color o d’un altre.

Aquesta nova tendència amb flor lila i flors holograma podem elevar-la a un nivell més alt de dramatisme i extravagància afegint elements àrabs amb figures egípcies o bé litúrgics amb figures cristianes pròpies del Betlem.

 

 

imatges cedides per Bossvi. Fotògraf Enzo de Gasperi.