5 FACTORS PER A SABER ESCOLLIR UN BON TERRENY. PART II

by | jul. 17, 2024

Continuem amb 5 dels principals factors per a seleccionar un terreny correctament. Ja vam compartir els 2 primers i aquí detallem els 3 següents, esperem que us siguin d’ajuda:

3. Característiques morfològiques del terreny

El terreny ha de ser avaluat geològicament per assegurar-se que és adequat per a la construcció. Un sòl inestable, amb mal drenatge o fins i tot que hagi estat objecte de modificacions prèvies i per sota de la rasant i de manera oculta es trobi farcit de runes, pot incrementar els costos de construcció i manteniment del mateix. Al seu torn la topografia del mateix és raó sine qua non per establir el tipus d’ habitatge que hi podem construir. Per exemple, comportarà una dificultat que pot assolir fins i tot la inviabilitat, si pretenem construir un habitatge d’una sola planta amb un programa funcional extens, en un terreny amb un pendent massa accentuat. És important destacar que el terreny original no es pot modificar a voluntat, sinó que les normatives urbanístiques solen limitar la seva adaptació al futur edifici.

A la vegada, l’orientació del terreny influeix en l’eficiència energètica de l’habitatge d’una manera directa. Un terreny ben orientat pot aprofitar millor la llum solar, la qual cosa redueix els costos de calefacció i refrigeració. A més, és important considerar el microclima de la zona, especialment en regions amb variacions climàtiques significatives.

  1. Infraestructura i Serveis Públics

Assegureu-vos de que el terreny tingui accés a subministres bàsics com aigua potable, electricitat i gas. La manca d’aquests serveis pot fer inviable la construcció o augmentar significativament els costos. Així mateix, verifiqueu si el terreny està connectat a la xarxa del clavegueram municipal i de quina manera, o si serà necessari instal·lar un sistema sèptic. Aquest últim pot implicar gestos majors i manteniment.

Avançant un pas més enllà, és possible preveure si l’entorn immediat del solar patirà un desenvolupament o un canvi urbanístic significatiu que pugui canviar les condicions externes del futur habitatge.

  1. Taxació i cost

Tots els valors i condicionants exposats anteriorment acaben per concretar-se en un preu del solar. S’ha de tenir en compte que el terreny no es pot hipotecar en una autopromoció i per tant és primordial conèixer els costos del mateix per a saber la disponibilitat i liquiditat econòmica de la que disposarem per a construir l’habitatge.

Conclusió

En resum, sense una bona elecció del solar, difícilment podrem construir el nostre habitatge desitjat, és per això que hem volgut destacar la importància de no precipitar-se en l’elecció del mateix. Una bon habitatge sempre comença per un bon solar.